ΧΑΧΑΝΟΥΠΟΛΗ: ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ

“Δεν μπορώ τώρα” Η φράση που μας απομακρύνει από τα παιδιά
14 Ιανουαρίου, 2017
Mετά τον Κορωνοϊό Εποχή: Η Χαχανούπολη πιο δυνατή και έτοιμη από ποτέ
25 Μαΐου, 2020

ΧΑΧΑΝΟΥΠΟΛΗ: ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ

Στη Χαχανούπολη πάντοτε προσπαθούμε να σκαρφιστούμε παιχνίδια που μας διασκεδάζουν, μας τονώνουν την αυτοπεποίθηση, την ομαδικότητά μας αλλά και μας κάνουν να “ξεκαρδιζόμαστε” στα γέλια.

Μιας και ο χειμώνας μπαίνει, η εκπαιδευτική ομάδα της Χαχανούπολης θα εντάξει στο ημερήσιο πρόγραμμά της εκτός από παιχνίδια κατασκευών και ρομποτικής όπως είναι τα LEGO και τα ΠΑΖΛ…παιχνίδια διαδραστικά. Ένα από αυτά είναι:

“ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ” 

Χωρίζουμε τα παιδιά σε ομάδες των 3-5 ατόμων. Οι ομάδες μπαίνουν σε σειρές.

Δίνουμε στον πρώτο κάθε ομάδας ένα φουσκωμένο μπαλόνι που πρέπει να φτάσει στον τελευταίο. Αυτός το τοποθετεί ανάμεσα στον ίδιο και στον μπροστινό του και πρέπει να το στηρίζει εκεί χωρίς να το ακουμπά με τα χέρια.

Με τον ίδιο τρόπο δίνουμε τα υπόλοιπα μπαλόνια έτσι ώστε ανάμεσα σε κάθε δύο παιδιά να υπάρχει ένα μπαλόνι. Όλοι μαζί θα πρέπει να διανύσουν κάποια απόσταση που θα έχουμε ορίσει ή κάποια διαδρομή μετ΄εμποδίων για μεγαλύτερα παιδιά. Μπορέι ακόμα να έχουμε τοποθετήσει αντικέιμενα σε κάποιο σημείο της διαδρομής, τα οποία θα πρέπει να μεταφέρουν γυρίζοντας πίσω.

Ό,τι επιλέξουμε από τα παραπάνω θα πρέπει να το κάνουν χωρίς να πέσουν τα μπαλόνια. Αν πέσει κάποιο, τότε θα πρέπει όλοι μαζί, χωρίς να χαλάσουν τη σειρά τους, να προσπαθήσουν να πιάσουν το μπαλόνι και να συνεχίσουν την πορεία τους. Δε χρειάζεται να βάλουμε χρόνο ή να κερδίζει η ταζύτερη ομάδα. Αρκεί η προσπάθεια να ολοκληρώσουν τη διαδρομή.